RSS

Amintiri...

Dak tot sunt la capitolul amintiri..am gasit pe un site un top al melodiilor care au ``rupt`` toate topurile...Am ales si eu cateva mai interesante..poate nu aveti ce face si vreti sa le cautati iar prin cd`urile vechi.
Pacha Man – Societatea ("Ca niste tractoare noi lucram toti non-stop/
si lucram pe degeaba ca salaru-i foarte prost". Acestea sunt versurile care pe un usor iz de "reggae" au reusit performanta de a crea una dintre prime trupe "one hit wonder" de pe la noi. Hitul a mai fost remixat si in 2003, dar fara succes.)
Mc Hammer - Can't Touch This (U Can't Touch This este cel mai mare hit al rapperului. Piesa a aparut pe al doilea album "Please Hammer Don't Hurt 'Em" (1990), iar desi Mc Hammer a mai scos pe piata inca 10 albume de atunci, ultimul in 2006, celebri i-au ramas doar pantalonii "Hammer Pants".)
Snow – Informer (O piesa despre turnatori, pentru care Snow s-a inspirat direct din puscarie... unde statuse un an pana sa o scoata pe piata.)
Fun Factory - I Wanna B With U (Fun Factory au cunoscut succesul in Romania in 1994 cand Tiger One inca nu facea parte din trupa. I Wanna B WIth You este piesa care se asculta in toate discotecile din Romania si in majoritatea cluburilor din Europa, semn clar ca discotecile noastre erau la fel de bune ca si cluburile lor)
La Familia - Tupeu de Borfas (La Familia s-a lansat in 1997 cantand in deschiderea concertelor BUG Mafia. In 1998 scot cel mai mare hit al lor "Tupeu de borfas", piesa care le aduce consacrarea. Dupa 1999 trupa a avut mai mult un singur membru, Puya, celalalt, Sisu, fiind mai mult prin puscarie pentru probleme cu drogurile.)
Paradisio – Bailando (Bailando a fost primul hit al trupei belgiene Paradisio, si de-altfel singurul, pentru ca din 1997 nu s-a mai auzit nimic de ei.)
Akcent - Ti-am promis ("Bani de bilet" e suficient de spus pentru a iti aduce in memorie aceasta piesa.)
Prodigy - No Good (Daca intrebai un roman mai curatel in 1994 ce asculta, raspunsul ar fi fost invariabil "jungle". Daca ii mai cereai sa si exemplifice, tot invariabil ti-ar fi vorbit despre Prodigy. Nu conta ca asculti Albatros acasa, cand ieseai pe strada erai "raver".)
3 sud est - Ai Plecat (3 Sud Est a fost printre primele trupe de muzica dance ale Romaniei, iar "Ai Plecat" a fost single-ul care l-a facut pe Laurentiu Duta un fel de guru al pustoaicelor din toata Romania. Au fost primii artisti din tara care au reusit sa vanda peste 1 milion de discuri.)
Bug mafia - Poveste fara sfarsit (S-au format in 1993, dar s-au lansat in 1995 pe taraba la Universitate. Albumele cu BUG Mafia au fost la vremea lor atat de controversate incat , in orasele mici, se vindeau "pe sub mana". In 1998 isi ating "maximul", cu albumul "De Cartier". De pe acest album face parte si piesa "Poveste fara sfarsit", cea mai ascultata piesa a lor din toate timpurile.)
Culture Beat - Mr. Vain (Originari din Germania, Culture beat au vandut peste 10 milioane de discuri in toata lumea, Mr. Vain fiind cel mai cunoscut hit al lor pana acum. Alaturi de 2 Unlimited, Snap! si Dr. Alban, Culture Beat completeaza playlist-ul anilor '91-'95 in Romania.)
2 unlimited - No limit (No limit a fost ca un uragan, la propriu si figurat, nu doar in Romania ci in toata lumea. Si ca orice uragan care se respecta, dispare imediat dupa ce toata lumea afla de el. In 1994 chiar toata lumea stia de 2 Unlimited, pentru ca in 1996 sa se desparta. Au mai incercat o revenire in 1998, dar nu a tinut decat o vara.)
Boomfunk Mc's – Freestyler (Boomfunk Mc's si al lor Freestyler au pus Romania sa faca breakdance. Animal X, Simplu si toti copiii din discoteci au inceput sa danseze "la sters podele".)
Verdikt - Vine Politia (Verdikt, o trupa de "foarte scurt moment" care a lovit repede si a disparut si mai repede. Chiar in momentul in care piesa "Vine Politia" isi traia gloria trupa Verdikt era ca si disparuta... nimeni nu stia nimic despre ei. Succesul acestei piese se datoreaza combinarii a doua stiluri muzicale, maneaua cu hip-hop-ul, intr-o perioada in care masele de "rapperi" migrau spre statutul de manelisti. )
Aqua - I'm a Barbie Girl (Revista Rolling Stone a inclus-o in Top 20 cele mai enervante melodii, dar se pare ca la noi a rupt Romania in doua.)
CHAMA - El Meneaito (De cate ori se punea El meneaito in discoteci, ii vedeai pe toti oamenii dansand stupid "dansul meneaito", in 3-4 randuri, cate 6
oameni pe rand, ii vedeai cum dau din maini si din picioare. Nu putem spune ca a fost un cantec reusit, dar cu siguranta a rupt Romania in doua.)
Jessica Jay – Casablanca (Daca vi se pare ca ascultati Morandi prea des la radio, trebuie sa va aduceti aminte de cat de des auzeati Casablanca in 1995. Era difuzata pe absolut toate radiourile de la Radio Oltenia Craiova pana la Radio Romania Muzical. )
Dr. Alban - It's My Life Putini stiu ca Dr. Alban este dentist. Este nigerian, dar traieste in Suedia. A vandut nu mai putin de 11.000.000 de albume in toata lumea, iar in 1992 a rupt Romania in doua. )
Nana - Lonely (Nana este ghanez de origine germana si a scos un album chiar in acest an. Piesa "lonely" a reprezentat consolarea multor deceptii in dragoste in anul 1997.)
La Bouche - Be My Lover ("Ra ra ri, ra ra ra" erau versurile care inconjurau Europa in 1996. Au ajuns si in Romania dupa ce cucerisera Germania, Italia, Norvegia, Australia, Suedia. Grupul La Bouche s-a destramat in 2001 dupa ce solista si-a pierdut viata intr-un accident de avion. Au lasat in urma 8 milioane de albume vandute si milioane de fani. )
Mr. President - Coco Jambo (Coco Jambo, unul din succesele greu de egalat in materie de difuzari la statiile de radio. In Romania a avut un succes nebun datorita soundului Eurodance cu un usor efect reggae.)
Reel2 Real - I like to Move it! (Melodia a facut senzatie in toata lumea, a aparut in 4 filme inclusiv in "Madagascar" si "Cars 2". In 1994 "I like to Move it" era melodia anului, iar toata lumea se misca pe melodia asta. Stiai sau nu stiai sa dansezi, "I like to move it" era melodia pe care toata lumea o stia si o dansa. )
Dak nu ai ascultat macar o data vreuna din melodii astea inseamna k ai mai putin de 14 ani si ai crescut cu Salam si Guta...Sunt niste melodii ce merita ascultate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.